Prietenii Predania
0

TitusPovestea primului om care a ajuns în Rai

--28%
Înapoi

Descriere

Dorind să publice o carte despre viața Domnului nostru Iisus Hristos, care să sporească credința și dragostea copiilor pentru Mântuitorul, directorul unei cunoscute edituri americane a venit cu ideea unui premiu de o mie dolari pentru cel mai bun manuscris. Scrierea trebuia să nu se mărginească la o simplă narațiune, ci să fie o istorisire care împletind trăirile personajelor, legătura ucenicilor cu Învățătorul lor, împrejurările vremii și învățăturile mesianice, să țină întru totul seama de adevărurile Sfintei Scripturi. Titus, tovarăș al crucii a fost ales din mai bine de 350 manuscrise și a avut de îndată succes, ajungând în cele din urmă la tiraje de peste două milioane exemplare. Cartea a fost tradusă în peste 19 limbi și e socotită una dintre cele mai bune cărți ale secolului XX, bucurându-se de mare apreciere până în ziua de astăzi.

Îmbinând într-un mod fericit ficțiunea cu realitatea, povestea se întrețese în jurul vieții mai multor personaje contemporane cu Mesia. Punându-ne înainte un întreg alai de pericope evanghelice, autoarea ne furnizează totodată și o sumedenie de amănunte (inedite) legate de viețuirea zilnică a oamenilor de atunci, trezindu-ne simțământul că și noi suntem martori ai tămăduirilor săvârșite de Hristos, ai propovăduirii Sale, ai pătimirii și Răstignirii Sale pe Cruce, precum și ai Învierii Lui celei de a treia zi.

Scrisă simplu, pe înțelesul tuturor, această carte se adresează atât copiilor și tinerilor, cât și celor mari, fiindu-ne tuturor de mare ajutor în înțelegerea mai adâncă a Sfintei Evanghelii.

 

Autor: Florence Morse Kingsley
Traducere: Bogdan Buzdugan1925lei 3500leiFormat: 13 x 19 cmVezi format PDFNr. pagini: 344

Recenzii

Cosmina Tămaș

Făcând apel la un artificiu literar de mare efect asupra cititorilor de toate vârstele, autoarea cărții din imagine reconstituie cu multa căldură și talent atmosfera premergătoare Patimilor și Învierii lui Hristos, mărturisind că în pregătirea redactării acestei cărți emoționante a recurs la o atentă documentare din surse de cea mai mare incredere.

Meritele cărții nu sunt mici și nici puține, între ele numarându-se întâi de toate faptul că transpune într-un limbaj îngrijit, nuanțat și accesibil adevărurile biblice care ajută omul credincios să pătrundă mai adânc, după dorință și putere, in taina lucrării și a prezenței printre noi a Fiului lui Dumnezeu. Apoi, de mult folos este recompunerea, fără detalii obositoare, a atmosferei specifice lumii iudaice aflate sub stăpânire romană, de acum 2000 de ani. Nu în ultimul rând, una din virtuțile incontestabile ale acestui exercițiu ficțional este aceea că este scrisă (și) pe gustul băieților, care o pot aprecia încă de la 9-10 ani, ei aflând in carte destul spirit de lupta și de aventură, a cărui dozare este pe deplin echilibrată și subsumată scopului mai profund, mărturisit, al scrierii acesteia.

Recomand călduros cartea tuturor bibliotecilor parohiale, precum - și mai cu seamă - familiilor care se îngrijesc încă de educarea inimii întru credință, nădejde și dragoste. Lectura și, mai cu seamă, discutarea în familie a cărților de acest fel (eu cred cu tărie că acest exercițiu nu trebuie abandonat, mai cu seamă in aceste vremuri de mare uscăciune spirituală) poate aduce mult bine tuturor, indiferent de vârstă.

×
Predania Armatolii - Luptatorii aromani uitati Randuiala Proiect Avdhela Manastirea Baia de Arama 1917 Independenta Pindului
Copyright © 2020 Editura Predania. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel