Prietenii Predania
0

Prin dragostea ta și noi iubim500 de cugetări despre credință, dragoste și nădejde

--125%
Înapoi

Descriere

Omul de știință atrage prin știință, bogătașul prin bogăție, cel frumos prin frumusețe, cel priceput prin pricepere. Fiecare din ei atrage un număr limitat de persoane, întrucât doar dragostea atrage toate ființele omenești. Chemarea iubirii e nemărginită.

Și cel învățat și cel neînvățat, și bogatul și săracul, și cel priceput și cel nepriceput, și cel frumos și cel urât, și cel sănătos și cel bolnav, și cel tânăr și cel bătrân - toți vor să fie iubiți. Hristos a întins dragostea Sa asupra tuturor, și prin dragoste i-a atras pe toți la El. Prin dragostea Sa, El a cuprins și pe cei morți, demult putreziți și uitați de oameni. (...)

Hristos după dragoste ne caută pe noi, și nu pe cele ale noastre. Iar oamenii, din pricina puținătății dragostei, mai mult caută la ale Sale decât la El. Cer de la El și pâine, și ploaie, și rodirea pământului, și sănătate, și toate cele pământești. Și El pe toate le dă, cu tristețe că nu pe El Îl caută. Oamenii uită că, atunci când Îl dobândesc pe El, împreună cu El, dobândesc toate. (...)

Așadar străduiți-vă să vă învățați să-L iubiți pe Hristos mai presus de lume și de toate ale lumii, și mai presus și de sine însuși. (...) Întreaga Sa dragoste, Hristos a dat-o oamenilor. De aceea El și așteaptă întreaga lor dragoste. Și a ta, cititorule, suflet drag!

Sfântul Nicolae Velimirovici

 

Autor: Sfântul Nicolae Velimirovici
Traducere: Ionuț și Sladjana Gurgu1100lei 2000leiFormat: 13 x 20 cmVezi format PDFNr. pagini: 208
×
Predania Armatolii - Luptatorii aromani uitati Randuiala Proiect Avdhela Manastirea Baia de Arama 1917 Independenta Pindului
Copyright © 2020 Editura Predania. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel