Prietenii Predania
0

Prima rugăciune a JessicăiO poveste despre dragoste și iertare

--200%
Înapoi

Descriere

Când vorbesc despre Dumnezeu, părinții au impresia că știu ce trebuie să le spună copiilor. Dar, adeseori, copiii vor altceva. Ei caută înțelesul lăuntric, viu și dătător de bucurie al unei legături pe care o presimt în rugăciunea celor mari. Ei vor să se întâlnească cu Dumnezeu „față către față" și să-I mulțumească pentru cele primite de la început și pentru totdeauna.

„Vreau să știu ce înseamnă rugăciunea," „cine este Dumnezeu" și „dacă Dumnezeu are zile de plată," se întreabă cu o gingașă seriozitate Jessica, fetița care a făcut celebră această carte scrisă de Hesba Stratton. Receptarea cărții Jessica`s First Prayer a întrecut toate așteptările. A ajuns rapid în câteva milioane de case.

Însuși Charles Dickens, cu care colabora la periodicul editat de el, a văzut în cele peste patruzeci de romane ale autoarei, publicate în săptămânalele vremii, Sunday at Home, Household Words și All the Year Round, un talent extraordinar de povestitor și povățuitor creștin.

Cartea aceasta candidă și plină de înțelepciune, adresată tuturor părinților și copiilor din România, ne învață un lucru de căpătâi: că delicatețea cunoașterii lui Dumnezeu și bucuria facerii de fapte bune ne definesc în mod esențial.

Daniel Mazilu

 

Autor: Hesba Stretton
Traducere: Monica Mitran825lei 1500leiFormat: 13 x 19 cmVezi format PDFNr. pagini: 144

Recenzii

Cosmina Tămaș

Puține lucruri emoționează mai puternic decât simplitatea și inocența. Puține însușiri sufletești se redobândesc mai anevoios decât acestea, odată ce sunt pierdute.

Venind din vremuri și locuri în care oamenii mai priveau direct și simplu spre Cer, cartea din imagine, cea mai nouă apariție pentru copii, tipărită prin grija editurii Predania, este o invitație la reflecție și la omenie, atât cât mai încap ele în noi, cei de azi - autosuficienți și plini de prejudecăți.

Deși aș recomanda cartea, cu precădere copiilor între 6 și 10 ani, dacă mă gândesc mai bine, ea ar putea însemna chiar mai mult pentru adulții a căror copilărie a fost, oarecum, văduvită, prin cenzura epocii, de asemenea bijuterii literare, cu certă putere modelatoare.

Vremea vacanței e un timp privilegiat pentru asemenea exerciții de recuperare conștientă și fără grabă a ceea ce am avut bun și de preț, dar am risipit sau, pur și simplu, am pierdut, din vistieria noastră sufletească.

×
Predania Armatolii - Luptatorii aromani uitati Randuiala Proiect Avdhela Manastirea Baia de Arama 1917 Independenta Pindului
Copyright © 2020 Editura Predania. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel